Als kerk hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is onze plicht om als pastorale organisatie zorg te bieden aan hen die hulpbehoevend zijn. Hierin maken we geen onderscheid in wie wel en wie niet. Dit is wat wij heel belangrijk vinden. Er zijn voor ieder mens die hulp in welke form dan ook nodig heeft.

We ondersteunen eigen projecten maar ook dat van andere organisaties die passen binnen de visie van het gevoerde beleid. Hier vindt u enkele projecten die we vanuit onze eigen pastorale zorg uitvoeren.

We verzorgen:

  • Hulp met het budgetteren.
  • Ondersteunen bij werk & inkomen
  • Ondersteuning in de huishouding.
  • Begeleiding van jongeren.
  • Begeleiding in relatie en huwelijksfeer.
  • Ondersteuning bij overlijden en rouw.
  • Ondersteunen van dak en thuislozen.
  • Buurt kook dagen.

We weten dat het leven soms heel anders kan uitpakken dan we zelf gepland hebben. Zo kan een scheiding een probleem zijn die niet zelf op te lossen is of angst om zelf op straat te gaan. Vele redenen kunnen ertoe dienen dat u de hulp van professionele pastorale medewerkers moet inroepen. Wilt u een deskundige een vraag voorleggen of uitgebreid praten, Stichting Gravenberch heeft haar zorg afgestemd op de maatwerk. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk; onze pastorale medewerkers hebben een beroepsgeheimhoudingsplicht welke u in privé beschermt.

Vraag direct maatschappelijke zorg aan door op deze link te klikken en vul vervolgens de korte vragenlijst in. Of voor meer informatie kunt u ook bellen naar onze ledenservice: 0182-605510

De gemeente heeft een verantwoordelijkheid.

Als de gemeente opziener wil worden, is dat een eerzaam streven. De gemeente als opziener is onberispelijk. Zij kan zich niet inlaten met zaken die schade kunnen toebrengen aan het lichaam van de gemeente. Soberheid, bezonnenheid, gematigdheid, gastvrijheid en behulpzaamheid draagt zij als een halsketting met zich mee. Evenzo is haar vredelievendheid en vriendelijkheid. De gemeente leid haar huisgezin als een goed huisvader op een waardige manier met gezag over haar leden. 1 Timotius 3